DJI Phantom 3 je stigao!

Kompanija DJI na tržište je izbacila novi model Phantom letelice, i to u dve verzije – Phantom 3 Advanced i Phantom 3 Professional.

Razlika između ove dve verzije je u kameri i punjaču. Verzija Professional sposobna je da snima 4k u 30 frejmova po sekundi i poseduje punjač snage 100W, a Advanced sposobna je da snima Full HD – 1080P u 60 frejmova i poseduje punjač od 57W. Obe verzije poseduju identičnu stabilizaciju kamere – gimbal u 3 ose, koji će bez obzira na brzinu leta i vetrovite uslove pružiti glatko kretanje kamere.

Za razliku od konkurentskih modela kamera, DJI kamera ima posebno sočivo koje eliminiše Fish eye, tako da ovog izobličenja nema. 4k video kod verzije Professional podići će nivo i kvalitet snimka, tako da snimci budu, kako DJI kaže – EPSKI.

Uz sve karakteristike kamere mora se pomenuti i funkcija pozicioniranja letelice u zatvorenom prostoru, za šta su zaduženi posebno osmišljeni senzori na donjem delu letelice, što pruža mogućnost pilotu da sa lakoćom upravlja i u zatvorenom prostoru.

Nova stanica za upravljanje, slična modelu DJI Inspire 1 pružiće pilotu mogućnost da sa zemlje može obaviti uključenje/isključenje kamere, ISO podešavanje, vraćanje letelice na mesto poletanja posebnim tasterom itd… Veoma veliki broj mogućnosti doneo je novi upravljač.

U Phantom 3 modele DJI Lightbridge je integrisan, tako da je video veza između kamere i tableta na zemlji u HD formatu 1280x720pix, a domet je do 2km. Više nije potrebno „budženje” FPV prijemnika i predajnika u PAL formatu 720x576pix i TV ekrana za koji je bila potrebna gimnastika da se namesti lepo na različite tipove stanica. Sad je sve to integrisano u okviru letelice (Lightbridge kao oprema za video link – prijem i predaju video signala) i držač za telefon-tablet na stanici za pregled LIVE video stream-a.

Za korisnike ovih letelica DJI je spremio pilot aplikaciju za sva potrebna podešavanja i to se sve sa zemlje može obaviti, dok je letelica u vazduhu. U sklopu aplikacije integrisan je simulator letenja, gde se pilot može praktično učiti letenju sa ovom letelicom, a posebna opcija share, omogućava da se nakon snimanja može podeliti fotografija ili video snimak na društvenim mrežama, pa čak i livestream na YouTube.

Uz Ground station opcije, može se podesiti da automatski letelica poleti, poseti odabrane tačke na mapi koje je pilot uneo i vrati se na tačku poletanja.

U tako malom kućištu spakovana je letelica sposobna da odgovori na teže zadatke i zahteve korisnika, a u cenovnom rangu od 1259 dolara, ovo je verovatno trenutno jedna od najboljih letelica u odnosu na cenu/kvalitet.

Pogledajte promotivni video materijal koje je pripremila kompanija DJI

Opširnije o DJI Phantom 3 letelicama pročitajte na: www.dji.com/product/phantom-3